Keijser & Drieman NVM Makelaars Haarlem - Aanbod Heussensstraat 58 in Haarlem 2023 JS Keijser & Drieman NVM Makelaars Haarlem
Keijser & Drieman NVM Makelaars Haarlem

Omschrijving

Op een van de mooiste locaties van Haarlem gelegen, charmante, monumentale woning uit 1932, met vrij uitzicht over de Schoterveenpolder en tegenover molen “De Stoop”.

Het beste van twee werelden. Het is hier heerlijk rustig wonen in een brede, boomrijke straat op de grens van het Kleverpark en de Bomenbuurt. In de buurt is er veel ruimte voor de kinderen om buiten te spelen en vanuit de woning kijk je over het weiland, de vijver en de monumentale molen. Je krijgt hier echt het gevoel dat je even de stad uit bent, maar toch ligt de bruisende binnenstad van Haarlem op korte fietsafstand. In de directe omgeving bevinden zich ook vele voorzieningen waaronder scholen, sportverenigingen, speeltuinen en verschillende winkels en supermarkten. Kort gezegd een hele fijne woonlocatie voor jong en oud waar het echt ‘thuiskomen’ is.

De woning heeft een goede lichtinval en is ontzettend sfeervol door alle authentieke details. De originele details die bewaard zijn gebleven zijn o.a. de vestibule met granitovloer en klapdeuren, lambrisering van geglazuurde tegeltjes, een erker, een woonkamer-en-suite met glas in lood en de originele schouwen. De keuken is handgemaakt en past perfect in de sfeer van de woning en de knusse zitkamer heeft openslaande deuren naar de heerlijke tuin. Het huis is verder ruim met maar liefst 5 slaapkamers en 2 badkamers. De huidige eigenaren hebben het huis altijd met zorg onderhouden en op verschillende punten al verduurzaamd. Zo is bijna de gehele woning voorzien van dubbele beglazing of voorzetramen en de tweede verdieping is in 2014 gerenoveerd.

Persoonlijke noot van de verkopers:
"Toen wij ruim dertig jaar geleden dit huis kochten, hebben wij het verbouwd en alle originele details en indelingen in tact gehouden. Zelfs hebben we de tegeltjes uit de keuken kunnen redden en opnieuw op de oude manier ("koud op elkaar") weer terug geplaatst. De deur van de keukenkast vonden wij op zolder, nog geverfd in de oorspronkelijke kleur "vliegenblauw". Die kleur hebben we tot op de dag van vandaag in de keuken gebruikt.
Onze kinderen hebben hier altijd in de buurt vrienden gehad. Op het grasveld voor werd gevoetbald, sneeuwpoppen gemaakt, tenten gebouwd en gepicknickt. In de molenvijver werd gezwommen, met bootjes gevaren en soms geschaatst.
Het is een bijzondere plek om te wonen, het mooiste plekje van Haarlem, wordt gezegd. Leuk om te weten is dat de Schoterveense polder de enige polder in de wereld is die binnen de stadsgrenzen ligt.
Wij gunnen de volgende bewoners van ons huis net zoveel plezier als wij hier gehad hebben."

Indeling:
Begane grond: via de voortuin bereik je entree van de woning, vestibule met meterkast en klapdeuren naar de hal met trap naar de verdiepingen, ruime trapkast en toilet met fonteintje, zitkamer aan de voorzijde (ca. 3.80x3.55m) met erker en houtkachel, eetkamer (ca. 4.75x3.55m) aan de achterzijde met openslaande deuren naar de tuin, handgemaakte, sfeervolle keuken (ca. 2.95x1.90m) aan de achterzijde voorzien van diverse apparatuur, eveneens met toegang tot de achtertuin (ca. 11 x5.85m) met houten schuur en achterom.

Eerste verdieping: overloop met 2e toilet, 1e slaapkamer aan de voorzijde (ca. 4.00x3.55m), 2e slaapkamer aan de voorzijde (ca. 2.55x1.90m), badkamer aan de achterzijde (ca. 2.60x1.85m) met ligbad, douche en wastafel, 3e slaapkamer aan de achterzijde (ca. 4.45x3.55m) met wastafel en openslaande deuren naar het balkon (ca. 1.15x5.65m).

Tweede verdieping: ruime overloop (ca. 3.45x2.25m) met aansluitingen voor de wasapparatuur en dakraam, 4e slaapkamer aan de voorzijde (ca. 2.50x3.30m) met dakkapel, 5e slaapkamer (ca. 2.85x3.30m) aan de achterzijde, eveneens met dakkapel, 2e badkamer aan de achterzijde (ca. 2.10x1.70m) met douche, toilet, wastafel, opstelling c.v. installatie en dakraam.

Vliering: middels vlizotrap bereikbare bergvliering.

Algemeen:
- bouwjaar ca. 1932;
- woonoppervlakte ca. 130 m2, inhoud ca. 465 m3;
- ruime voor- en achtertuin, met achterom;
- originele details bewaard gebleven;
- voorzien van dubbele beglazing of voorzetramen;
- verwarming en warm water middels c.v. installatie (2012);
- super locatie met uitzicht op de Schoterveenpolder en de molen;
- aanvaarding in overleg;

Maak een afspraak

Onze makelaar die deze woning in verkoop heeft genomen

Stefan van Steijn

Directeur/ NVM Makelaar- taxateur RM-RT, MVA Certifed Expat Broker

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs

€ 780.000

Aangeboden sinds

9 maanden

Status

Verkocht

Aanvaarding

In overleg

Bouw

Soort woonhuis

Tussenwoning, eengezinswoning

Soort bouw

Bestaande bouw

Bouwjaar

1932

Soort dak

Zadeldak

Oppervlakten

Wonen

130 m2

Overige inpandige ruimte

0 m2

Perceel

150 m2

Inhoud

465 m2

Indeling

Aantal kamers

6

Aantal badkamers

2

Aantal woonlagen

3

Voorzieningen

Tv kabel, rookkanaal, dakraam

Energie

Voorlopig energielabel

energielabel C

Isolatie

Dubbel glas, voorzetramen, hr glas

Verwarming

Cv ketel

Voorzieningen

Remeha Calenta (combieketel 2012)

Recent aanbod

Welke 3 dingen kun je nu al doen?

Bekijk onze verkooptips

Het belangrijkste blijft een goede eerste indruk! Begin daarom zelf alvast met het verkoop klaar maken van jouw woning, door deze tips op te volgen. Zo zorg je ervoor dat we straks jouw woning optimaal kunnen presenteren aan potentiele kopers en dat jouw woning nog beter tot zijn recht komt.

Weet je al wat je kunt lenen voor je nieuwe woning?

In de meeste gevallen verkoop je jouw woning omdat je wilt verhuizen naar een nieuwe woning. Wat je dan natuurlijk graag wilt weten, is welk bedrag je precies kunt lenen in jouw situatie. Is het financieel mogelijk om eerst iets aan te kopen en dan te verkopen? Laat je goed voorlichten door een onafhankelijke hypotheekadviseur, hij of zij zal je helder en realistisch uitleggen wat je mogelijkheden zijn. Heb je nog niemand? Wij verwijzen je graag door naar een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Gratis waardebepaling

Denk je na over het verkopen van jouw woning? Maar wil je eerst weten wat deze waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling bij ons aan. We lopen dan samen met jou door jouw woning heen en geven je een juiste indicatie van de marktwaarde.