Keijser & Drieman NVM Makelaars Haarlem - Taxeren Keijser & Drieman NVM Makelaars Haarlem
Keijser & Drieman NVM Makelaars Haarlem

fiets voordeur huis

Taxatie

In verschillende situaties is een objectieve taxatie van jouw woning gewenst of zelfs vereist. Denk bijvoorbeeld bij het aanvragen van een hypotheek. Maar ook bij het regelen van een nalatenschap of echtscheiding is een taxatie nodig. Bij Keijser & Drieman heb je de keus uit twee varianten:


1. Verkooptaxatie

De verkooptaxatie is een taxatie waar de verkoopopbrengst van jouw woning onderbouwt wordt. Deze taxatie wordt vaak uitgevoerd wanneer je wilt onderzoeken of verhuizen voor jou interessant is. Met deze taxatie kan je geen hypotheek aanvragen, maar geeft je inzicht in jouw financiele mogelijkheden. Heb je het besluit om te verkopen al genomen? Dan kan deze taxatie aangevuld worden met ons uitgebreide verkoopadvies.


2. Gevalideerde taxatie door het NWWI

Bij een NWWI-taxatie ontvang je een uitgebreid rapport met daarin de marktwaarde en een beschrijving van alle aspecten die hierop van invloed zijn. Denk hierbij aan de staat van onderhoud, ligging, omgeving, bestemming, bodemgesteldheid en eventuele bijzondere rechten of verplichtingen. Jouw woning wordt vergeleken met recente verkopen in de huidige markt. Op basis hiervan wordt de waarde bepaald.


Indien het rapport door een externe partij moet worden gevalideerd, dan werken wij hiervoor samen met het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Onze taxateurs zijn bij dit instituut aangesloten. Het NWWI valideert (keurt) rapporten en ziet erop toe dat iedere taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de taxatie en het taxatierapport aan alle eisen voldoen. Met deze taxatie kan je een hypotheek aanvragen.


Neem contact op